תזונה לתינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

06/04/2013 | 22:15 | מאת: נופר

שלום, (מתנצלת מראש על אורך ההודעה). בני בן 5 חודשים (נולד 3.870 ק"ג ונשקל לפני חודש בחיסון 4 חודשים - 8 ק"ג שיהיה בריא). ניזון ממטרנה 5 פעמים ביום, 150 מ"ל. התחלתי טעימות (שהיו ממש טעימות לו) לפני חודש (מרק ירקות: תפו"א, בטטה, גזר, קישוא, דלעת, עלי כרפס אותם אני מוציאה לפני הטחינה. ופירות: תפוח, אגס, בננה, תפוז, אבוקדו) ממש מההתחלה הוא אהב את הפירות והירקות ודרש יותר מהמנה המומלצת בטעימות (2 כפיות..) הוא אוכל כמות של כוס פלסטיק עם פירות ו3 כפות מרק גדושות (כפות שלנו). עד כה הייתי משלימה לו אחרי הארוחות 90/120 תמ"ל כי אמרו שלא רצוי להחליף בארוחות לפני גיל 6 חודשים אך זה נראה לי יותר מידי... (יש לציין שהוא פולט, מאז ומתמיד על כן מחליפה לו השבוע לסימילאק...). שאלתי היא: האם אפשר להחליף ארוחת תמ"ל לפירות והשניה למרק (אם כן, מה הכמות?) ושאר שלושת הארוחות 180/150 מ"ל תמ"ל? תודה על תשומת הלב והתשובה...

בעיקרון רק בגיל 6 חודשים יש ארוחות שלמות ולכן כעת לאחר הפירות תשלימי עדיין עם תמ"ל ולארוחת מרק לא צריך כלומר יקבל 4 בקבוקי תמ"ל של150/180 תלוי ברעב שלו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים