תינוקת בת 6 חודשים וטעימות ראשונות.

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/03/2013 | 10:46 | מאת: YASMIN

שלום רב! בתי עוד כמה ימים בת 6 חודשים. מגיל 5.5 חודשים היתחלתי עם טעימיות של פירות וירקות מאודים. עד עכש'ו עשיתי לה מחיות מדלעת, קישוא, גזר, אגס ותפוח. התחלתי מכפית 1 ועכש'ו היא אוכלת כבר 4-5 כפיות פעמיים בים. פעם 1 מנת ירקות ופעם שניה מנת פירות. יש לי כמה שאלות: 1. באיזה גיל היא כבר צריכה לאכול מנה שלמה של הפירות וירקות ומה הכמות של המנה 1. 2. כמה מיים אני צריכה לתת לה עכש'ו כש היא לוקחת רק כמה כפיות וכמה מיים אני אצטרך לתת לה כשהיא תוכל מנה שלמה? 3. רציתי לתת לה בטטה, אבל כל הבטטות שקניתי היו עם הרבה סיבים, אז פחדתי לתת לה. מה עושים? 4. אני רוצה לתת לה אבוקדו, כמה לתת? 5. בהמשך לעבור למרקים עם המרקם יותר מימי או להמשיך עם מחיות? באיזה מרקם אני צריכה להגיש אוכל? 6. מה עוד אני יכולה להציע לה בגיל הזה? תודה רבה, יסמין

כבר בגיל הזה כלומר חצי שנה התינוק צריך מנת פירות (כוס חד פעמי ) ומנת בשר (כוס חד פעמי ) בקשר למים מעט לאחר א פירות ומרק בטטה את יכולה לתת ,אין בעייה עם סיבים תני אבוקדו זה מאוד בריא אפשר רבע א לא צריכה לעבור למרקים מימיים ,המרקם הוא עדיין חלק בגיל הזה את יכולה לתת דייסה עם כפית על בסיס תמ"ל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים