תינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

03/03/2013 | 20:17 | מאת: אלינה

שלום רב, הבן שלי בן שנה וחודש. עולה יפה במשקל ...אחוזון 50. הוא אוכל לא רע...התפריט שלו: בוקר בקבוק ארוחת בוקר: דייסה\ פירות\גבינה לבנה צהריים: מרק ירקות עם הודו\עוף\בקר ביניים: מעדן + נישנושים ערב: פירה תפו"א וביצה, מרק ירקות, אבוקדו, גבינות... לפני שינה ": בקבןק בדרך כלל מסיים את הארוחות עד הסוף. האם התפריט סביר או כדי לשנות משהו? עדיין יש משהו שמטיד אותי ... הוא אוכל חתיכות, במבה, בייביביס, חביתה, לחם... אבל הרבה פעמים , בזמן שאוכל אוכל שאינו מעוך הוא עושה תנועות של הקאה...ברגע שמקבל חתיכה גדולה לפה, לא תמיד יודע להתמודד וזה מאוד מפחיד אותי.לכן, אני משתדללת לתת לו חתיכות ממש קטנות או למעוך ונראה לי שהוא כבר אמור לאכול קצת אחרת. רוצה לציין שבמבה לתינוקות אוכל יפה בשלמותה ואינו משתנק ממנה.. ועוד שאלה..סליחה אם היא נראית קצת "טיפשית" מה הוא גודל של חתיכת אוכל שניתן לתת ללא פחד? ממה הילד יכול חלילה להחנק? אני תמיד פוחדת שהחתיכות גדולות מדי. תודה רבה

התפריט מצויין אבל אם את רוצה שיואכל חתיחות בלי להראות סימני הקאה את צריכה לחסוף אותו יותר למרקמים מוצקים לדוגמא בצוהריים במקום מרק קציצה מפוררת עם פירה או אורז או פתיתים במקום גבינה קוטג לדוגמא אין לו שום בעייה עובדה שאוכל יופי במבה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים