עצירות לתינוקת בת 12 ימים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

02/03/2013 | 22:56 | מאת: מאיה

שלום רב. ילדתי לפני 12 ימים. בימים הראשונים הזנתי את התינוקת בשילוב של תמל וחלב אם- יותר תמל מאשר חלב אם. היו 4-5 יציאות ביום. מזה כמעט שבוע אוכלת תמל בלבד- כמות של כ85 מ"ל בכל ארוחה, 6 פעמים ביום. היציאות שלה ירדו לפעם ביום- יום וחצי, אך יותר מדאיג אותי המרקם. כבר פעמיים (לא רצופות) שהיא עשתה קקי ממש קטן וקשה, סליחה על הפירוט אבל ממש גוש קטן של קקי בצבע חרדל. בגדול היא תינוקת מאוד נוחה, אוכלת בתאבון ושקטה. יש לה קצת כאבי גזים בערב אבל היא נרגעת די מהר ומשחררת גזים. אני לא שמה לב מתי היא עושה קקי אז אני מניחה שהיא לא סובלת מהיציאה עצמה.. כאמא טריה ודי היסטרית רציתי לדעת אם יש לי סיבה לדאגה.. אני קוראת שאולי כדאי להחליף את סוג התמל אבל זה לא קצת מוקדם אחרי שבוע בלבד? כמו כן יש לציין שבכל החלפה החיתול רטוב ואין ריח חריף של פיפי או צבע כהה.. אשמח להתייחסות.. תודה.

לתינוקת יש יציאה ולכן לא נקרא עצירות אין סיבה לדאגה ואת לא צריכה להחליף תמ"ל אבל בכל זאת אם את לא בטוחה תתייעצי עם הרופא ילדים שלה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים