סרבן בקבוק - האם לתת דייסה?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

17/02/2013 | 17:06 | מאת: hannishem

שלום, בני בן חמישה וחצי חודשים ועד היום ניזון מהנקה מלאה. במקביל, לפני כשבוע התחלתי איתו טעימות של ירקות (דלעת, בטטה, קישוא וגזר - כל יומיים נתתי משהו אחר - כשתי כפות שהתקבלו בברכה). הכל נפלא, עד השלב שצריך לאכול מבקבוק - לא מוכן לקבל בקבוק בשום פנים ואופן, לא עם חלב שאוב ולא עם תחליף חלב (לא משנה מי ננסה לתת את הבקבוק, הוא נתקל בסירוב המלווה בבכי נורא). לצערי עלי לחזור לעבודה ולכן חשבתי להחליף את מנת החלב השאוב במנת דייסה בבוקר ובצהריים מנת ירקות. 1. האם דייסה מחליפה מנת חלב אם? 2. האם ניתן לערבב את הדייסה עם חלב אם והערכים התזונתיים של החלב ישמרו? 3. השמנת יתר - בני נולד במשקל של מעל 4.5 ק"ג, ונכון להיום שוקל קרוב ל9 ק"ג. אני חוששת מהשמנת יתר. האם החשש שלי מוצדק? ואם כן מה ניתן לעשות? איזו דייסה עדיפה? תודה מראש :)

הרבה תינוקות יונקים מסרבים לבקבוק ולכן תנסי לתת חלב שאוב עם דייסה אורז או קורנפלור נמס על תדאגי אין הרס של ערך תזונתי של החלב שלך כרגע גם אם נולד 4.5 ק"ג וכעת שוקל 9 ק"ג אין לך מה לעשות הוא חייב לאכול כרגיל לכך שאין לך מה לשנות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים