תזונת תינוקת בת שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

04/02/2013 | 09:52 | מאת: רינת

שלום יש לי ילדה בת שנה ועשרה חודשים ויש לי 2 שאלות לגבי תזונתה. 1 היא מאוד מאוד אוהבת זיתים ומלפפונים חמוצים מבחינתה לאכול קערה שלמה! אני יודעת שזיתים זה בריא אבל זה שומן אז אני מגבילה אותה השאלה כמה זיתים אפשר להביא לה בארוחת בערב??? (כרגע אני מביאה לה רק 4 ואומרת לה שניגמר) מה דעתך? ולגבי מלפפונים חמוצים אין לי מושג מה הערך התזונתי שלו ואשמח לדעת האם בריא?? האם מזיק? וכמה כדי להביא?? או שלא כדי בכלל להביא כי אין לו שום ערכים ורק מזיק? (רק אציין שהילדה במשקל מצויין אחוזון 70, וגם שהיא לא מוכנה לאכול כלל ירקות בשום דרך ובשום צורה) 2 הילדה עדין מקבלת מטרנה 180 מ"ל בוקר וערב, אם כדי להתחיל לגמול אותה או שאין בעיה להמשיך?? אם כן מה להפסיק קודם בוקר או ערב?? וגם עצות לארוחות במקום התמ"ל

בקשר לזיתים ומלפפונים חמוצים זה לא עיניין של שומן ,בריא או לא בריא ,זה עיניין של גבולות ,שימי לה בצלחת שלה 4-6 זיתים עם 1-2 מלפפונים חמוצים ושאר האוכל ומה שתוכל תוכל בקשר לתמ"ל בגיל הזה את יכולה להמשיך ,תיראי עם הילדה אם רוצה להמשיך לשתות בבוקר לפני הגן שתמשיך וזה בסדר ואם לא רוצה אפשר פרוסת לחם עם גבינה או אבוקדו או כוס חלב ...

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים