תזונת פעוטה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

23/01/2013 | 11:16 | מאת: מיה

שלום, הבת שלי בת שנתיים, אוכלת יפה מבחינת כמות ומגוון. משקל וגובה בסביבות אחוזון 50. בבית אנחנו משתדלים להקפיד על מזון בריא, גם לנו וגם לה. היא הולכת לגן, ומאחר שאני לא יודעת כמה בשר היא באמת אוכלת שם, אני נוהגת ברוב הערבים לתת לה גם מנה בשרית (עוף/בקר/הודו/דג). כמו כן, אני בדר"כ נותנת לה קודם כל את המנה הבשרית, אח"כ ירקות ובסוף פחממות. (כי אם אחרת, אם למשל תקבל אורז בהתחלה, אז סביר להניח שלא תיגע בקציצות) יש לי מס שאלות: 1. האם באמת כדאי לתת מנה בשרית גם בערב, או שיש סיכוי שיחד עם האוכל שמקבלת בגן אנחנו נותנים לה יותר מידי בשר 2. האם מתן האוכל בשלבים (קודם מה שיותר חשוב לי שתאכל ובסוף מה שפחות חשוב) הוא מומלץ? או שעדיף לתת לה הכל ושתבחר מה שהיא רוצה? 3. אנחנו לא כ"כ יודעים כמה אוכל היא אמורה לאכול ביום, לפעמים אנחנו חוששים שאנחנו מרגילים אותה לאכול יותר מידי. האם אפשר לקבל הנחיות או תפריט לדוגמא, בדגש על כמויות. ועוד שתי שאלות ספציפיות: 4. כמה ביצים מומלץ בשבוע? 5. כמה מוצרי חלב (יוגורט, גבינה לבנה, גבינה צהובה) ביום? (אציין גם שהיא שותה גם כ-180 מל סימילאק לפני השינה) תודה רבה!

בקשר לשאלה ראשונה אם אוכלת בשר בגן את לא חייבת לתת לה שוב בשר בערב ולכן את תוכלי לגוון ולתת ביצה עם גבינה ואבוקדו וירק ולחם או פסטה עם גבינה או טחינה וחומוס וביצה וכו... לגיל הזה ממליצים לתת ביצה כל יום בקשר לכמויות את צריכה לשים כמויות מתאימות לגודל שלה כלומר אם מתקדמת לארוך % 50 במשקל וגובה זה אומר שאוכלת מצויין כדי לשמור על מצב תזונתי תקין כך מוצרי חלב: בקבוק בוקר תמ"ל וערב וגבינה או יוגורט כלומר 3 מנות ליום

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים