תינוקת עולה מעט במשקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

22/01/2013 | 01:03 | מאת: לירון

הבת שלי בעוד שבוע תהיה בת חמישה חודשים נולדה 2.900 כעת שוקלת 5.300 בטיפת חלב אמרו לי שהיא שוקלת מעט, רופאה אמרה לי שמבחינת הכמויות היא אוכלת סביר. רציתי לדעת בכל זאת כמה פעמים ביום ניתן להוסיף דייסה לאוכל שלה? (ניזונה מתמ"ל) אני נותנת לה מטרנה לילה טוב בלילה היא מאד אהבת אבל ראיתי שי בזה תוספת קלוריות... מה מומלץ לץץ וכמה?

22/01/2013 | 09:20 | מאת: רונה

דווקא במקרה הזה עדיף להוסיף דייסה (שיבולת שועל או דגנים של מטרנה) במקום ה"לילה טוב", כי הוא מכיל פחות קלוריות מדייסות רגילות. הוא מתאים יותר לתינוקות שלא זקוקים להעשרה קלורית (כמו הקטן שלי) וזה עוזר להם לישון טוב יותר.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים