תינוק פעיל בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

13/01/2013 | 10:11 | מאת: ויקה

שלום רב, התינוק שלי בן 10 חודשים ,בחודשיים אחרונים כנראה בגלל צמיחת שיניים הייתה לו נזלת שגרמה לליחה ושיעול שגרמו להקאות. במקביל בתקופה זו הוא התחיל לזחול והוא מאוד פעיל, בשעת ערות לא יושב בכלל. כך שהוא רזה המון, אבל מתפתח יפה. הוא נמצא במסגרת מעון. ברצוני להתיעץ על שני דברים. 1. תפריט יומי: 7:00 בקבוק (מעט 100cc) 9:00 פירות מרוסקים עם טחינה או בננה עם חצי אבוקדו 12:00 מרק ירקות עם קטניות (עדשים,לא בשרי, המעון צמחוני- נעמ"ת) 15:00 דיסת סולת של מטרנה (180 cc) או מעדן חלב 18:00 ירקות\קטניות טחונים עם בשר עוף או הודו. 20:00 בקבוק (120cc) רציתי לדעת אם זה תפריט מספק. לאחרונה שותה ממש מעט מהבקבוק, לפני שבוע היה מסיים 180-210 לפני השינה, עכשיו בקושי 120... יושן לילה מלא. 2. הוא לא מוכן לשבת בכיסא אוכל נראה לי בגלל פעילות יתר שלו, פשוט אין לו סבלנות אפילו לאוכל, חייב לזחול ולטפס. אני מאכילה אותו על הידיים גם די במהירות אחרת מתחיל להיתנגד. איך אפשר לגרום לו לשבת בכיסא ולעניינו באוכל המוצק? כי בינתיים הוא פשוט זורק הכל במבקש לצאת מהכיסא. יש לציין שהוא כן שולט באחיזת פינצטה כי מהרצפה הוא מרים יופי דברים קטנים ומכניס לפה :) האם הניסיונות האלה צריכים להיות במקום ארוחה? כי אולי הוא שבע אז הוא אפילו לא מנסה, מצד שני לא הייתי רוצה שיפסיד ארוחה. סליחה על ההודעה הארוכה...

יתכן שלא יושב כי האוכל באותו זמן לא מעניין אותו ולכן חכי יותר זמן בין הארוחות לפחות 4 שעות ,תנסי

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים