אכילה תמ"ל בלילה לבן שנה ו-3

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

28/12/2012 | 09:48 | מאת: טלי

בני בן השנה ושלושה חודשים עדיין מתעורר לאכול תמ"ל פעם אחת בלילה. הוא לא נרדם עם הבקבוק. הוא חוזר לישון אחרי האכילה בקלות. לפי מה שהבנו הוא לא צריך בכלל לאכול תמ"ל בלילה אז ניסינו לדלל את החלב בהדרגה. עשינו את זה בהדרגה 3 שבועות והוא המשיך להתעורר כרגיל ולא התלונן על דלילות החלב אבל פתאום לילה אחד המצב נהיה יותר גרוע! הוא התחיל להתעורר פעמיים! ובשתי הפעמים הוא נעמד ומצביע לכיוון המטבח (כלומר רוצה תמ"ל) ולא מוכן לחזור לישון עד שנותנים לו לאכול. האם יכול להיות שהוא פשוט רעב ואנחנו צריכים להמשיך לתת לו בקבוק עד שיפסיק להתעורר יום אחד באופן טבעי? או שאולי הפוך, פשוט להפסיק בבת אחת ולהתמודד עם בכי קורע לב ולילות לבנים? אנחנו אובדי עצות. במהלך היום הוא אוכל תמ"ל בבוקר ולפני השינה וחוץ מזה כל הארוחות שלו הן מוצקים. הוא לא נרדם עם הבקבוק כמעט אף פעם. הארוחות שלו במהלך היום: עשר: קריספי (פריכית), סלט, גבינה/טחינה. ביניים: בננה. צהריים: מרק סמיך (עוף,ירקות, עדשים) ופתיתים/אורז ליד. ארבע: פרי (ואם לא אכל טוב במהלך היום אתן לו גם עוגייה - זה קורה לעיתים רחוקות כי תמיד אוכל יפה) ערב: פרוסת לחם עם ממרח שקדים, חביתה, רבע עגבניה, קוביות אבוקדו וגבינה צהובה. אודה לכם על עצתכם. טלי

28/12/2012 | 18:39 | מאת: טלי

רק רציתי לציין שהוא כנראה לא כל כך מרגיש טוב בימים האחרונים אז אולי בגלל זה הוא מתעורר פעם נוספת, אבל עדיין ארצה לשמוע את עצתכם האם אנחנו נוהגים נכון או שעלינו לשנות משהו? תודה.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים