מה יכולים לאכול בגיל שנה וחודשיים?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/12/2012 | 15:00 | מאת: עוד אמא

שלום רב, בתי בת שנה וחודשיים. אני לא שואלת מבחינת תפריט, אלא פיסית - מה ילדים יכולים לאכול בגיל הזה? ב"ה היא לא עושה בכלל בעיות עם אוכל (להיפך, היא אוהבת מאוד לאכול והכל - הכל) הבעיה שאני מאוד מאוד פוחדת שהיא תחנק מאוכל ולכן אני כמעט לא נותנת לה כלום שהוא לא חתוך דק - דק או טחון (כמו פשטידה או לביבה). אני יודעת שזה נוראי, אפילו את הלחם אני חותכת ומביאה לה עם היד. אחי כל הזמן אומר לי לתת לה הכל שהם יכולים לאכול הכל אבל לי זה מוזר שבלי שיניים יכולים לאכול, נגיד, אפילו פטי בר. אני לא יכולה להתמודד עם הפחד כל פעם שהיא מכניסה ביס שנראה לי גדול מידי אני מוציאה לה מהפה ואם היא לא נותנת לי (מה שלרוב קורה) אני פשוט מסתכלת עליה ומחסירה פעימה עד שהיא בולעת. אני ואה שזה כבר פוגע בה אין לה מיומנויות אכילה (היא לא מוצצת הרבה פעמים היא ישר בולעת) וזה חבל לי כי היא מקסימה ומהממת ומאוד אוהבת להתנסות ואני יודעת שאני פוגעת בה. מה שמוזר הוא, שבכל הדברים האחרים אין לי שום בעיה (לא אכפת לי שהיא מתלכלכת, נופלת, נשרטת וכו'...) רק עם האוכל אני ממש לחוצה.

היא יכולה לאכול הכל בלבד פופ קורן ,פיצוחים וסוכריות הבעייה היא אצלך ואני מציעה שתיראי מה החברות שלך נותנות לידלים שלהם בגיל הזה ,ותעשי אותו דבר אפילו תעשו ביחד עש שתקבלי ביטחון

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים