תינוקת בת 6 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

22/12/2012 | 18:25 | מאת: אנה

שלום רב, בתי בת 6 חודשים, שוקלת 6800 (משקל לידה 3600). בשבוע האחרון החלה לאכול 2 ארוחות מלאות של מוצקים. סדר היום והכמויות: קמה ב 7:00 – תמ"ל עד 100 מ"ל (לא מוכנה ליותר) ב 10:00 – ארוחת פירות עם טחינה/אבוקדו,כ 120 ג' ב 14:00 – מרק – כ – 140ג' ב 18:00 לפני השינה תמ"ל עד 150 מ"ל ב 23:00 מתוך שינה תמ"ל עד 150 מ"ל מים התחילה לשתות מעט מאוד במהלך היום. השאלה שלי היא האם מספיק תמ"ל ליממה? מתי ניתן להוריד בקבוק נוסף ואיזה ארוחה ניתן להציע לה במקום (שתספק את צרכיה התזונתיים)? תודה אנה

לא להוריד בקבוק רק בגיל 10 חודשים (בשעה 18 תוכלי לתת יוגורט או גבינה ) לעומת זאת כעת ב18 תני לה אבוקדו מהוך לפני הבקבוק (או תנסי לפחות ) ארוחת 23 חכי שתתעורר ולא לתת בתוך שינה

25/12/2012 | 19:49 | מאת: אנה

היי! נאלצתי להחליף לה את הבקבוק של הבוקר בדייסת מטרנה (גם וגם), מצליחה לאכול 120 גר' אבל בערב מסרבת לאכול תמל, אוכלת בקושי 80 מ"ל. אם אני אתן לה ארוחה קטנה לפני 18 היא לא תשתה את התמל. יש לציין שהיא הולכת לישון ב 18:00 ולכן גם אין לי הרבה זמן לרווח את הארוחות או להוסיף ארוחה ללא הורדת בקבוק. האם יש המלצות (לכך שבקושי שותה תמל)?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים