שינוי בהרגלי אכילה בעקבות מחלה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

12/12/2012 | 11:14 | מאת: נטלי

שלום רב, הבן שלי בן שנה ו5 חודשים, עד עכשיו מעולם לא היו לנו בעיות עם אוכל, היה אןכל 3 ארוחות מלאות ביום + פירות, דייסה כל מה שהייתי נותנת...אחר שבועיים של שלשולים אובחן עם חיידק בבטן (לא ידוע איזה) ומטופל באנטיביאוטיקה. ב10 ימים האחרונים מסרב לאכול, מסכים לאכול לחם עם ריבה או מעדן שוקולד אבל אוכל "אמיתי" ממש לא מוכן, זורק לרצפה ומזיז את הצלחת. תחילה חשבתי שמדובר בחוסר תיאבון אז לא התעקשתי, אבל הוא מבקש אוכל (יודע להגיד פסטה, עוף, פרוסה, גבינה וכו' ) וכשאני מכינה לו מה שביקש הוא מסרב לאכול. ניסיתי אפילו לתת לו מטרנה וגם לזה הוא מסרב! הוא רזה מאוד מאז, לפחות ק"ג אחד ונהיה מאוד עצבני ולא נינוח. השאלה שלי : האם יש איזשהו שינוי בהרגלי אכילה בגילאים האלו, שהם בודקים את הגבולות ואת ההורים, או שיכול להיות שזה בגלל החיידק? האם יש צורך לפנות לרופא לבדיקות מסויימות בכזה מצב כדי לשלול פגיעה בהתפתחות ובילד עצמו?

מכוון שהבן שלך היה חולה וקיבל אנטיביוטיקה יתכן ששיבש את תאבון שלו אני מציעה לך לא להילחץ ולהמשיך כרגיל גם אם לא רוצה לאכול ,בעיקרון יחזור לאכול כרגיל ברגע שירגיש טוב

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים