אוכל פחות ובוכה יותר...

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

17/10/2012 | 15:18 | מאת: שלום

התינוק שלנו בן 3 חודשים, בסביבות 7 ק"ג, בשבוע האחרון הפך לסרבן אכילה. התינוק ניזון מתמ"ל, מכינים לו בקבוק של 210 מ"ל, מה שקורה שהוא מגיע לנקודה שממנה מסרב להמשיך ובוכה בכי תמרורים ( לפעמים אחרי 90 מ"ל לפעמים אחרי 130). זה לא קורה בהאכלה ראשונה של הבוקר, אחרי שנת הלילה שלו שלאחריה הוא מסיים את הבקבוק. הממוצע של כמות האוכל שלו במחזור של 24 שעות שהיה עומד לפני כשבועיים באיזור 800 עד 900 מ"ל ליום ירד ל700 עד 800 . ראוי לציין שיציאותיו סדירות, פעמיים ביום קקי שנראה בסדר, השינוי שבוצע לאחרונה הוא שעברנו לפטמה אחת יותר מהירה(לפני כן ינק מהפטמה הכי איטית וזה לקח לפעמים קרוב לשעה עד שסיים) . האם פשוט להמשיך לתת לו לאכול לפי רצונו שזה מה עשינו עד כה גם אם יש ירידה בכמות האוכל? ראוי לציין שהתינוק עולה יפה במשקל לפחות עד לפעם האחרונה שבה היינו בטיפת חלב לפני כחודש,(שקל 6.4, לכן הערכתי ששוקל כיום כ 7 ק"ג )

קודם כל כמויות של תמ"ל משתנים אצל התינוק ובנוסף לא צריך להכיח ארוחה לא יותר מ5-10 דקות ,חכי 3 שעות בין הארוחות ועל תנסי להשלים לו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים