תינוק בן 3.5 ח' שאוכל פחות מהכמות המומלצת למשקלו

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/09/2012 | 10:59 | מאת: טל

שלום, הבן שלי נולד במשקל 2.820 ובשקילה האחרונה בטיפת חלב בגיל 3 חודשים הוא שקל 5.020. לפני כחודש הוא היה מסיים בקבוק של 150 בכל ארוחה וכבר התחלנו להגדיל לו ל-180. בשבועיים-שלושה האחרונים הוא אוכל כמויות הרבה יותר קטנות של תמ"ל בסביבות ה-70-90 בארוחה, בחלק מהארוחות הוא עושה הפסקה של חצי שעה עד שעה ואז ממשיך עוד 30-40. מבחינת קצב אכילה - הוא אוכל לאט ואנחנו משתמשים בפטמה 2. מאז הלידה הוא אוכל מטרנה. בעקבות הירידה בכמות שהוא אוכל החלטנו לנסות להחליף לו ממטרנה לסימילאק אך זה לא שינה את הכמויות שהוא אכל. לאחר מכן ניסינו לתת לו אינפמיל בהמלצת רופא היות והוא פולט מדי פעם בארוחה ופעם אחת ראינו פליטה עם טיפונת של דם את התמ"ל הזה היה לו קשה מאוד לאכול וכעת חזרנו לתת לו מטרנה והכמויות נשארו ללא שינוי. האם ניתן לעשות משהו נוסף שלא עשינו?

הילד שלך יותר גדול ,יתכן שהוא צריך מרווחים יותר גדולים בין הארוחות ,תנסי לתת לו תמ"ל כל 4 שעות בלי להשלים כמה שאוכל אוכל ב10 דקות בנוסף תשקלי אותו כל חודש עם עולה במשקל בהתאם לעוקמה שלו בסדר ואם לא הולך בכלל ולא עולה במשקל או שומר על המשקל תפנה שוב לרופא ילדים שלו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים