תינוקת בת 3.5 חודשים שלא אוכלת הרבה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

31/08/2012 | 09:34 | מאת: אבי

בתי בת 3 וחצי חודשים ואוכלת לא מספיק לגילה. משקלה כיום הוא 5.665 ק"ג לאחורנה עלתה במשקל במשך 18 ימים 285 גרם. האם זה תקין? במהלך היממה כמעט ולא מגיעה ל-700 מ"ל, כלומר, היא לא כמעט ולא מגיעה ל150 מ"ל בארוחה (ולפעמים היא לא עוברת את ה-100 מ"ל) בנוסף היא סובלת מריפלוקס קל ומאכילים אותה באינפימיל AR היא אוכלת 5 ארוחות ביום וישנה כל הלילה רצוף. אנו נותנים לה ארוחת חלום ב 11 בלילה. אנחנו מתלבטים אם להעיר אותה באמצע הלילה (אכילה תוך כדי שינה) לעוד ארוחה? האם זה באמת כדאי לתת לה עוד ארוחה בלילה? מה יותר חשוב תזונה או שינה רצופה? בנוסף אנו שוקלים להתחיל לתת לה כבר מוצקים. אשמח לקבל תשובה

ראשית לא להעיר אותה בליילה כי יש לה רפלוקס ולכן אסור לתת לה אוכל תוך שינה שנית יתכן שיש החמרה ברפלוקס ולכן לא אוכלת מספיק ,תבקשי בדיקה מהרופא שלך ,לפעמים יש צורך בטיפול תרופתי בקשר למוצקים זה מוקדם אבל תתחילי טעימות (כפית ליום )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים