תזונת פעוט בן שנה ללא מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

16/07/2012 | 08:20 | מאת: אודי

שלום, אנו חושבים כי לבננו ישנה רגישות למזון מסוים. לפני כשבוע וחצי התפרצה סוג של פריחה אלרגית למשהו שהוא בא איתו במגע (מטופל ע"י מומחה עור מהנחשבים ביותר בארץ), לדעתו הוא בא במגע עם משהו שגרם להתפרצות. כבר מגיל 3 חודשים הופיעו אצלו "כתמים" אדומים בסביבות הפה ונאמר לנו שיש לו עור רגיש שזה אסתמה של העור ושזה עובר עד גיל 4. כרגע בעקבות ההתפרצות הוא מטופל בסטרואידים ויש שיפור מסוים אבל אנו מנסים להבין ממה זה נובע כדי שלא נזדקק לסטרואידים. ישנה רגישות במשפחה למוצרי חלב ואנו חושבים שאולי הוא גם רגיש, במידה וכן מה ניתן לתת לו במקום מוצרי חלב? יש לציין שכרגע הוא אוכל הכול כמונו (למעט מה שאסור בגיל הזה) כולל שתי ארוחות, בבוקר ובערב לפני השינה בקבוק מטרנה חלבית. תודה

אני מציעה שתלך לרופא אלרגולוג ,יש לבדוק אם רגיש לחלבון חלב פרה ,ויבדוק גם רגישות לחלבון חלב סוייה אם לא רגיש לחבון חלב סוייה תוכל לתת תמ"ל סוייה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים