תינוקת שלא אוכלת נכון

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

12/07/2012 | 14:14 | מאת: מיכל

שלום ביתי בת שבעה חודשים כמעט ואוכלת ניאוקייט בגלל רגישות לחלבונים. כיום אוכלת בקבוק של 180 ובדרכ עושה הפסקה אחרי 120-100 וחוזרת לסיים אחרי רבע שעה ולפעמים קצת יותר. סבלה מאוד מרפלוקס וכיום יש שיפור משמעותי. מאוד פעילה ופעלתנית, זוחלת מטפסת וכו'... הבעיה היא עם המוצקים. 1 - היא לא ממש מתלהבת מהענין - איך אפשר להלהיב אותה יותר ? 2- כשהיא אוכלת נראה שהיא לא עושה תנועות נכונות עם הלשון, גם כשהיא פותחת את הפה ורוצה לאכול היא דוחפת את הכפית עם הלשון ואת האוכל החוצה - שוב למרות שנראה שהיא מעוניינת וטעים לה. בסופו של דבר כל ארוחה מסתיימת בזה שהיא מתעצבנת. היא לא שואבת את האוכל פנימה. (גם כשהיא שותה בקבוק יש נזילות גדולות בצידי הפה והסנטר). בקיצור מה עושים? איך עוזרים לה להבין את הפעולה של הלשון. (לדעתי היא מתרגזת כי היא מאבדת סבלנות כלפי האוכל) . בד"כ אחרי הארוחה אני משלימה לה עם בקבוק - 100 מ"ל בערך. ועוד שאלה - איך אפשר לגוון לה את האוכל מלבד מרק ירקות עם עוף וארוחת פירות, בהתחשב בעובדה שהיא רגישה כנראה לחלבונים אבל לא ידוע איזה? תודה מראש מיכל

בקשר לשאלה אחרונה את מספיק מגוונת זה מה שיש בגיל הזה את יכולה לתת בננה את יכולה לבדוק עם הרופא שלך אם יש הצדקה להפנייה לקלינאית תקשורת (לבדוק אם יש בעייה עם הפה ) אני חושבת שאין לה בעיה ,תבדקי את הפטמה אם לא גדולה מי דיי אם את רוצה שתתלהב מהאוכל את צריכה לעשות מרווחים של 4 שעות לפחות בין הארוחות וגם על תשלימי על כל ארוחה עם נאוקט (לדוגמא לאחר מרק על תוסיפי בקבוק )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים