בת שנה וחודשיים קשה עם אוכל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/07/2012 | 11:18 | מאת: אסנת

שלום רב, בתי בת שנה וחודשיים שוקלת רק 8.5 קג , מתחת לאחוזונים בגובה אחוזון 20. היא מאוד קשה עם אוכל, לא מכניסה לפה מוצרי חלב בכלל, לא מתוק לא גבינה לא גבינה צהובה מיד יורקת. בפועל אוכלת בקבוק 180 בבוקר בננה כארוחת בוקר שגם לא מסיימת אותה אוכלת מעט פסטה/ פתיתים/ תפור + קציצה או דג שמהם בקושי טועמת בצהרים ביניים אוכלת ביסקוויט אותו אוכלת בהנאה. אבל גם אוכלת לא יותר מ1 בערב טועמת קצת פסטה/ פשטדה/ לחם עם ממרח כחצי פרוסה. בשום צורה לא אוכלת ביצה. לפני השינה אוכלת בקבוק 180 . עשינו בדיקות דם הכל בנורמה והרופא לא מתרגשת. כואב לי הלב על הילדה שלא אוכלת טוב לא בבית ולא בגן. גלידות לא נוגעת. שועטת, אפונה ... בקיצור כלום. לא אוכלת מרקם טחון ולא מסכימה שנאכיל, אוכלת רק לבד בידים. מה לעשות? להתעקש על ביקור אצל תזונאית? להרעיב אז להציע אוכל? בגלל המשקל הנמוך אני לחוצה. אודה לדעתך. תודה אסנת.

אני מציעה שתלכי לדיאטנית ילדים כי צריך לעשות סדר ולהחליף לך את התמ"ל לפורמולה יותר עשירה ,ובנוסף צריך להסתכל על עקומת הגדילה האם רציפה או שברה % במשקל וגובה תבקשי הפנייה לדיאטנית ילדים בהצלחה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים