תזונת תינוק בן 11 חודש

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/06/2012 | 14:51 | מאת: קלרה

שלום, בני בן כמעט 11 חודשים יונק ואוכל מוצקים. בדרך כלל הוא יונק במהלך הלילה, בבוקר ובערב. באמצע היום הוא בגן, שם הוא אוכל מוצקים וחלב אם מבקבוק (עד 200 מ"ל ביום). בסוף שבוע אני נמצאת איתו יום מלא ומניקה אותו כל פעם שנראה לי שהוא רוצה).בחודשיים האחרונים הוא היה חולה כמה פעמים, לא עלה במשקל ויכול להיות שאפילו ירד קצת. נכון להיום שוקל בערך 8500 ק"ג. הרופאה טוענת שבגיל זה ירידה במשקל מאוד מסוכנת ואומרת שהוא צריך לאכול 1 ליטר של אוכל ביום. אני לא בטוחה שהוא מגיע לכמות הזו. שאלתי היא כזאת: האם יש צורך להגביל את ההנקה שכן לפעמים מכיוון שהוא יונק בבוקר או בערב הוא לא אוכל הרבה מוצקים בארוחות בוקר/ ערב. האם הנקה עד כדי כך משביעה שיכולה לפגוע בתיאבון? האם בגיל הזה הנקה תורמת פחות קלוריות מהמוצקים ולכן אני צריכה להניק אותו רק בלילה כדי לא לפגוע באכילת המוצקים? תודה

בגיל הזה את יכולה להניק אותו פעמיים בבוקר ובערב אבל לא כל הליילה כי אין סיכוי שביום יואכל מוצקים גם בשישי שבת לשמור על סדר פעמיים הנקות ואם תעשי את זה ייתחיל לאכול יותר טוב

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים