מדוע לא אוכל מנה של פרי/ מרק??? מדוע לא נהנה???

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/06/2012 | 21:48 | מאת: ענבר

שלום, בני בן 7 ח', שוקל כרגע 6440 ק"ג, ונמצא באחוזון 3 במשקל. בני אוכל כל 4- 4.5 שעות במהלך היום כאשר אני מציעה לו ולא מחכה שייבכה או ייבקש. בד"כ אני מציעה לו פרי מרוסק בסביבות 9:00- הוא אוכל כ8-10 כפיות לפעמים מחזיק בידיו "בייבי ביס" שאותו מכרסם ואחרי 5 דק' אני משלימה לו בקבוק שממנו אוכל בד"כ 40-60 -ומשכיבה אותו לישון. בסביבות 12:30 מציעה לו מרק שממנו אוכל עוד פחות מהפירות ומשלימה לו שוב בבקבוק כ- 5 ד' אחרי המרק ומשכיבה אותו לישון. בסביבות 16:30 מציעה לו דייסה שאותה אוכל הכי טוב בארוחת הערב הוא יושב איתנו לשולחן וטועם מעט מהדברים שאנחנו אוכלים (בד"כ הוא כבר נורא עייף) ובשעה 18:45 בערך אחרי המקלחת הוא אוכל כ 120 וישן כ 4-5 שעות עד שמתעורר שוב לאכול. בלילה בד"כ קם פעמיים ואוכל בממוצע 120. מה עלי לעשות שבני יהנה מהאוכל? לעיתים הוא מחזיק בפיו את המזון המון זמן עד שבולע אותו, אני ממש לא יודעת מה לעשות על מנת להגיע איתו למצב שהוא אוכל ממש מנה מכובדת של פירות/ מרק.... תודה!

על מנת שיהנה על תרגשי לא מבינה מה את רוצה אוכל מרק ופירות ואז מה אם אוכל את הכמות הזאת ,מי אמר שאת צריכה להשוות כל עוד שאוכל לפי הצרכים שלו ומתפתח לפי עקומות גדילה שלו ,את צריכה לעזוב אותו יתכן כשי יואכל מוצקים יואכל יותר תמישיכי להושיב אותו לידכם בזמני ארוחות ועל תנסי להכיח אותו לאכול

27/06/2012 | 12:55 | מאת: ענבר

מה עלי לעשות? אני שמה לב שהוא מאוד רוצה להחזיק את הקערה ואת המזון ביד ולחוש הכל בידיים. אין לו עדיין שיניים אבל כאשר הוא מחזיק משהו בידו הוא מכניס אותו לפה ואני לסירוגין מצליחה להכניס לו כפית של מזון מרוסק לפה כאשר הוא פותח אותו לקראת ההכנסה של המאכל שבידו, האם זאת הדרך? אשמח לקבל הדרכה....

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים