תזונה בקרב ילדה בת 2.4

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/05/2012 | 15:19 | מאת: עדי

שלום, ביתי בת כמעט שנתיים וארבעה חודשים (אחוזון 75 במשקל ואחוזון 60 בגובה). מגיל חצי שנה- פחות או יותר ובהמשך, בעיקר מהרגע שהיא החל לאכול מוצקים- היא ילדה שאוכלת טוב- הכל מהכל (מקווה כמובן שימשיך כך). יחד עם זאת, מדובר בילדה שאינה יודעת לשים גבול עד כדי שלעיתים נראה כי היא אינה חשה תחושת שובע. התחושה שלי ואני מנסה לא להגזים הינה שבמידה והייתי מאפשרת לה היא היתה אוכלת ללא הפסקה (אני יודעת שזה נשמע מוגזם אך כך הדבר מתקיים במציאות). לצערי, ואני משתדלת שלא, אני מגבילה אותה בכמויות האוכל (כמובן שגם בדברי מתיקה וחטיפים) שכן, אני יודעת שאחרי כל מה שהיא אכלה היא שבעה. אני חייבת לציין שאף פעם לא התייעצתי בנושא עם רופא, חשבתי שזה תכונה של ילד שתעבור בשלב כלשהו (גם בעלי היה תינוק שאהב מאוד לאכול עד גיל 3.5 בערך). האם זו תופעה מוכרת? האם כדאי להתייעץ עם מישהו בנושא? האם כדאי להמשיך ולהגביל אותה או לתת לה לאכול מתי שהיא רוצה?תודה, עדי

מה שאת מספרת זו תופעה מוכרת ,יש ילדים שאין להם תחושת שובע ואם לא היינו מפסיקים אות םהיו אוכלים עד כאבי בטן מה שאת עושה בסד גמוראבל בבית (את מחנכת אותה בבית ואת לא יכולה לעשות זאת בנוכחות חברים שלה או בחוץ ) ולכן מאוד חשוב לתת 3 ארוחות עיקריות ו2 קטנים וארוחות מסודרות וקבועות . בקשר לחטיפים תחזיקי לפעמים בנוסף תנסי שזה לא יהפוך להיות הנושא המרכזי בבי ,ילדים מבינים הכל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים