גיוון לארוחת בוקר וערב לגיל 10 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/05/2012 | 08:14 | מאת: נטלי

בוקר טוב בריגיט, יש לי ילד בן 10 חודשים, עדיין יונק, אין עדיין שיניים, אוכל 3 ארוחות ביום + חטיף ויונק. הוא עולה מעט מאוד במשקל כל חודש (200 גרם) ונמצא באחוזון נמוך לכן המליצו לי להעשיר את מזונו בטחינה, חמאת שקדים וכו'. ארוחת הצהריים שלו היא מרק מגוון (עדשים, תפו"א, אורז, קישואים, עוף בקר וכו') אבל איני יודעת איך עוד לגוון את ארוחת הערב והבוקר - אני נותנת דייסות, פירות, ביסקוויטים לתינוקות אך איני יודעת מה עוד....האם בגיל הזה אפשא לתת ביצה, עגבניה, גבינות או יוגורט? ומה לגבי לחם ופסטה? הייתי גם רוצה להוסיף פטרוזיליה וכוסברה...אשמח לשמוע דעתך. תודה ויום טוב

14/05/2012 | 22:51 | מאת: כוכבי בריגי'ט

אפשר להוסיף גבינה בערב וסארוחת ביניים יוגורט עם 2 כפות שמנת 15% שומן ואפשר להוסיף כף שקדים או סילאן אפשר גם אבוקדו ,ביצה את יכולה להתחיל בהדרגה א יכולה לתת לחם ופסטה רק תחתכי בהתאם על מנת שיצליח לאכול

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים