עצירות אצל בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/05/2012 | 12:55 | מאת: רננה

שלום, לבתי בת ה-8 חודשים יש מספר יציאות ביום (2-3) לפעמים גם אחת בלילה אך כולן קשות. היא לא מקבלת בננות או אורז או כל דבר אחר שיכול לגרום לעצירות, כשאוכלת מרק כתום הידוע כמעורר את פעילות המעיים, הצואה יוצאת כתומה אך עדיין קשה. למעשה מיומה הראשון ניתן לומר שסבלה מעצירות: כל עוד ינקה היתה לה יציאה אחת רכה פעם בשבוע, וכאשר עברה למוצקים (טעימות מגיל 4 חודשים ושלוש ארוחות מוצקים מלאות מגיל 6-7 חושים) היציאות הפכו ליומיות אך בעלות מרקם קשה. כיום אוכלת בקבוק מטרנה בתחילת היום ובסופו ועוד 3 ארוחות מלאות (עוף, הודו, ירקות, דייסות, פירות. אוהבת לאכול הכל). כמו כן לאחרונה החלה לשתות מים. מה ניתן לתת לה על מנת שהיציאות יהפכו לרכות יותר? מלבד אי הנוחות שבעשיית הצרכים עצמם, כנראה שזה גם מפריע לה לישון בלילות.... תודה.

הבת שלך אוכלת יפה מאוד זאת לא עצירות כי מתפנה כל יום ,תנסי לתת לה כל יום חצי כוס מיץ טבעי וגם אבוקדו טחינה עוזרים לרכך את הצואה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים