ילד שלא אוכל ירקות ופירות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/05/2012 | 13:58 | מאת: הודיה

בס"ד בני בן השנתיים ושמונה לא מוכן מזה תקופה ארוכה לאכול או לטעום שום ירק ושום פרי - כולל בגן. ואפילו במרק מרוסק או בכל דרך אחרת, לביבות, קציצות, הוא מרגיש טעם של ירק וישר יורק.כולל עגבניות ומלפפונים מעבר לזה שמוכן לאכול בערך 2.5 דברים קבועים ולא מוכן לנסות שום דבר חדש. תזונתו מורכבת מפחמימות ריקות - מוכן לאכול רק לחם לבן, פסטות ופתיתים וציפס עם קצופ. ביצים, חלב קוטג וגבינה צהובה וקצת בשר לפעמים. זהו, שום דבר אחר אפילו לא יוגורט. אני מיואשת. מה אני יכולה לעשות כדי להעשיר את תזונתו? האם אני צריכה לתת לו תוספי מזון? תודה

לא צריך להיות מיואשת ,הרבה ילדים לא אהבים את המרקמים של פירות וירקות ויכולים להיות אפילו מאוד בררנים על תלחצי עליו שיטעם ,יתכן שזה יקרה לבד בעתיד ,את צריכה סבלנות מה שאתם צריכים לעשות כמשפחה להמשיך לאכול מגוון פירות וירקות וכל האבות המזון ,עם הזמן הוא ירצה לטעום בינתיים תני לו מולוטיויטמין בסירופ (תתיעצי עם הרוקח בבית מרקחת ( קיים קידי פרמטון 1 כפית ליום )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים