ירד באחוזון

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/05/2012 | 12:18 | מאת: אמא

שלום, התינוק שלי כמעט בן 9 חודשים, הוא בתקופת פקיעת שיניים, הוא מסרב לאכול ואם אוכל הוא אוכל רק כמה כפיות.. הוא עדיין יונק, הוא חייכן וההתפתחות שלו תקינה לגמרי, בתקופה האחרונה הוא לא עלה מספיק במשקל ובגובה, אני יודעת שירידה באחוזון המשקל בתקופה זו נורמאלי אבל לא צריך גם לרדת באחוזון הגוהב (הוא ירד מאחוזון 90 ל 75). מה אפשר לעשות ואעל איזה מאכלים להקפיד בכדי שיחזור לשגרה? מה לגבי חמאת בוטנים? טובה? באיזו כמות? הוא טעם יוגורט וגבינה בולגרית ואהב זה אומר שאין לו אלרגיה האם אפשר כבר לתת לו כמנה? תודה

קודם כל ההנקות לא צריכות להיות יותר מ3 פעמים ביום הוא צריך ארוחת פירות ,מרק או ארוחה מרוסקת הכוללת פירה עם בשר לדוגמא ,את יכולה לתת אבוקדו או שוב ארוחה בשרית ,בקשר למוצרי חלב רק בתחילת חודש 10 חמאת בוטנים את יכולה לתת ,טונה עדיין לא רק בגיל שנה ו3 חודשים

08/05/2012 | 10:26 | מאת: אמא

שלום ותודה לתשובה, אני מניקה 3 פעמים ביום ונותנת לו 3 מנות, וזה הסדר שלו (היה) הנקה בבוקר בשעה 5:00 אחרי בערך 4 שעות הוא יונק שוב מנת אוכל ירקות עם בשר\הודו או ביצה עם אבוקדו או ביצה עם ירקות דייסה פירות הנקה זה היה הסדר שלו היה אוכל כל 3-3.5 שעות אבל עכשיו הוא מסרב לאכול.. האם כדאי ל"הרעיב" אותו וכך הוא יאכול ארוחה שלמה מסודרת? תודה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים