תינוק בן 11 חודשים ששבר אחוזונים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

06/05/2012 | 18:24 | מאת: רותם

שלום רב, שני בן 11 חודשים התחיל לשבור עקומות משקל מאז שהחל לקבל מוצקים, בעיקר מגיל 9 חודשים. במשך היום יונק בוקר+לילה, ובצהריים מקבל בקבוק או הנקה- תלוי אם אני בבית. חוץ מזה אוכל ארוחת פירות, ארוחת צהריים, מעדן וארוחת ערב (דייסת קוואקר/לביבות גבינה/חביתה) בשבועות האחרונים אני מעשירה הכל בקלוריות לפי המלצת רופא הילדים. היום היינו אצל גסטרואנרולוג לבדיקות, ופרט לכך הוא הנחה אותי להפסיק להניק ובמקום לתת תמ"ל עם קורנפלור ו1.5 ס"ס שמן. רציתי להתייעץ, האם זו הדרך היחידה להעשיר עוד את התזונה? הייתי מעדיפה להמשיך להניק ולהפסיק לפי דרישת הקטנטן.. אציין שהוא ישן טוב בלילה, לא מתעורר על מנת לינוק, ואינו אכלן גדול, הוא טועם הכל ואוכל יפה, אבל נראה ששבע די מהר והכמויות אינן גדולות בהכרח (גם זה תלוי ביום), תודה!

קודם כל יש לשלול בעייה רפואית אם את רוצה להמשיך הנקה ,תנסי בוקר הנקה לאחר 3 שעות פירות עם ביסקיוט וטחינה לאחר 3-4 שעות צוהריים מנת בשר לפחות קציצה בגודל כף היד שלו עם 3 כפות פירה או אורז או פתיתים לאחר 4 שעות חצי מעדן עם 2 כפות שמנת 15% שומן בערב לביבה עם גבינה או ביצה מקושקשת עם אבוקדו או גבינה והנקה תנסי ותשקלי לאחר חודש ,אם עולה במשקל לפחות 400 גרם את תוכלי להמשיך להניק אם את לא מסתדרת את צריכה ללכת לדיאטנית ילדים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים