תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/04/2012 | 13:03 | מאת: שירה

שלום, בני בן 5 חודשים בדיוק. לאחרונה קפץ תוך כמה ימים ל-180 cc כפול 4 ארוחות ועוד אחת קטנה יותר לפני השינה, ישן עד 7 בבוקר מ-10 בלילה. ככה בערך שבועיים. לפני מספר ימים התחיל לאכול הרבה פחות- 130-150 לארוחה, כל 3-4 שעות, לפעמים אפילו לא מעוניין ופותח פער של 5 שעות עד הארוחה הבאה. יוצא שאוכל בערך 600 cc ליום, רגוע ולא מיובש. האם זה נורמלי? אציין כי עולה במשקל יפה, שוקל בסביבות 7 ק"ג. אני מבינה שהוא מחליט לבד כמה צריך? ולא להתעקש איתו? שאלה שניה- התחלנו טעימות (עד כפית שתיים ליום), בין היתר גם בננה. 24 שעות לאחר מכן היתה לו יציאה אחת די קשה בבוקר, ובערב יציאה מאוד נוזלית עם ריח אחר. האם זה קשור לבננה? האם עליי להפסיק ולתת משהו אחר? אשמח לתשובות ובעיקר לקבל הכוונה- מה עליי לעשות אם הילד מפחית כמויות באוכל?

כפי שאמרת התינוק כל עוד שלא חולה מחליט כמה לאכול ולכן לא לשגע אותו ,את לוקחת אותו לטיפת חלב לשקילה וגם כך את עוקבת בקשר לבננה נתת טעימה ,מציעה להמשיך ולראות ויתכן שזה היה מיקרי ,תמשיכי עם טעימות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים