תינוקת בת 9 חודשים עם עודף משקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/04/2012 | 10:44 | מאת: טניה

שלום. יש לי תינוקת חמודה בת 9 חודשים שנולדה גדולה (4.200 ) ועולה במשקל כך שהעקומה שלה תמיד מעל אחוזון 98. אף פעם לא הוספתי לה דייסות ולא נתתי לה מזון מתוק או משמין. כיום היא שוקלת כמעט 12 קילו ואוכלת כך: 1- מטרנה 180 מל 2- גבינה לבנה 5 % - 100 גר או יוגורט ביו 3 % 200 מל 3- ירקות סה"כ כ-180 מל במנה שבפנים יש כרוב, כרובית, כ-30 גר הודו אדום ו-חתיכה קטקטנה של בטטה 4- כ-150 מל פירות- תפו"ע עם 2 שזיפ יבש או משמש יבש 5- 240 מל מטרנה (לפני שינה) כל פעם שהיא מסיימת את האוכל היא בוכה ורוצה עוד. לפני שינה אם נותנים לה פחות היא מתעוררת באמצע הלילה לאוכל.

התפריט שלה בסדר גמור,לא עושים דיאטה בגיל הזה לעקוב אחרי המשקל וגובה בטיפת חלב ואם העקומות רציפות מצויין ואם עקומת משקל תלך כלפי מעלה ,תקבעי תור לדיאטנית שתעבור אית ך על התפריט ,לא עכשיו כשי תהיה מעל גיל שנה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים