בן שנה וחצי ולא מפסיק לאכול

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

29/04/2012 | 22:58 | מאת: חגית

בני בן שנה וחצי מאוד אוהב אוכל. מעולם לא סירב לאוכל (אלא אם היה חולה). כשאני במטבח מתעסקת עם אוכל בשביל להכין לו או בשבילי הוא בוכה ואינו נרגע עד שמקבל את האוכל. לשבת איתו בארוחות משפחתיות זה סיוט כי הוא כל הזמן מצביע על כל הסירים ומבקש עוד ועוד אפילו שעדיין יש לו בצלחת. זה ממש קשה להוריד אותו משולחן האוכל בסיום הארוחה כי הוא בוכה ואינו מוכן לעזוב את השולחן. בגן הוא גם נהג כך בעבר אך בחודשיים האחרונים הגננת מדווחת על הרגעות . היא אומרת שהוא רגוע , מחכה לתורו בזמן האוכל , מסיים את המנה ואינו מתנגד כשמורידים אותו מכסא האוכל. עלי לציין שתמיד אהב לאכול וגם ינק המון. נולד באחוזון 10 במשקל 3 גר' וסיים את שנתו הראשונה במשקל 12 גר' ובאחוזונים 75% בגובה ו85% במשקל. היום הוא שוקל 13.6 גר' וגובהו בערך 85 ס"מ (אולי פחות, עוד לא היינו בטיפת חלב). עלי לציין שהוא ילד מאוד פעיל וכל עוד הוא ער אינו יושב לרגע... מבחינת תפריט אני לא יודעת אם הוא אוכל כמות מוגזמת: התעוררות: חלב רגיל 120CC א.בוקר: בגן , סנדביץ' עם גבינה לבנה, ירקות ולפעמים גם ביצה קשה א.ביניים בגן: פרי א.צהריים בגן: קציצות או עוף עם איזה פחמימה או ירק א.ביניים בגן: סנדביץ' עם חומוס או טחינה חוזר מהגן ובדרך כלל מבקש פרי כמו בננה או אגס א.ערב: חביתה עם ירקות וגבינה לבנה, או דייסת קוואקר, או פרוסת פשטידה עם ירקות. אני מאוד מודאגת מהמצב ומרגישה שהעניינים מחוץ לשליטה. האם יש סיבה לדאגה, האם זו התנהגות נורמלית?

30/04/2012 | 09:30 | מאת: כוכבי בריגי'ט

הכי חשוב שתעשי ארוחות מסודרות ,ולא תיתני לו כל הזמן לנשדשנש לפי תפריט שאת נותת זה מסודר,רק תעלי ראת הכמות של החלב בבוקר ל180 סמ"ק ותני לו פרוסת לחם בערב וגם יוגורט כשי חוזר מהגן על תנסי להגביל אותו רק תעשי סדר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים