ממתקים בבית

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/04/2012 | 10:20 | מאת: אביגיל

שלום רב, ביתי בת ה-8, מלאה, ואוהבת לאכול. בפרט, היא אוהבת ממתקים. אנו מאוד מתחבטים כיצד נכון להתנהל עם הממתקים: האם נכון שיהיו בבית ממתקים, אבל מותר רק אחד ביום (ואז יש התעסקות סביב הנושא), או שבכלל לא יהיו ממתקים בבית (אבל אז משלימים אצל חברים ואצל הסבתא), או אולי לקנות פעם בשבוע (יוצר צופר שבועי). אנחנו אובדי עצות בנושא. תודה, אביגיל.

בבית כולם צריכים לאכול תזונה מאוזנת ,הבעייה עם ממתקים שהם עלולים להיות במקום אוכל ולכן אפשר להחזיק מידי פעם בבית ,לא צריך שיהיה חוק כי תתחיל להתעסק עם זה ,למשל את יכולה ללכת למכולת ולקנות ממתק אבל זה לא אומר שלמחרת תילכי שוב ותיקני ממתק ויתכן שאצל סבתא יהיה ממתק שוב ואצלך לא יהיה כל זה בתנאי שלכל הילדים יהיה אותו דבר אם את נותנת לשאר הבית גם היא תקבל עוד אפשרות שיהיו ממתקים בריאים : כמו פירות יבשים ,חטיף תפוח עץ ,להקפיא למשל יוגורט בטעם פירות ולאכול אותו כמו גלידה ,וכו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים