ביתי בת 3 חדשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

02/04/2012 | 01:28 | מאת: מיכל אהרון

שלום רב !!! ביתי בת כמעט שלושה חדשים (עדיין חסרים כמה ימים).היא נולדה במשקל 2730, כיום היא שוקלת 4735. היא כמעט ולא מסוגלת לשכב על הגב, בוכה ללא הפסקה על הגב. אם כבר היא יכולה להיות על הגב קצת במשך היום כשהיא מסתכלת על המובייל, אבל אחרי 5 דק' בערך מתחילה לבכות. בלילה בקושי רב נרדמת על הגב ומתעוררת כעבור כשעה וחצי או שעתיים. בעבר הלא כל כך רחוק כשהיתה כך מתעוררת בלילה בבכי הייתי מנצלת את ההזדמנות ונותנת לה לאכול שתי פעמים נוספות במהלך הלילה. אך בבוקר למחרת היא הייתה מאוד עייפה , כל הזמן רק רצתה לישון , ובנוסף מתקשה להרדם בין קימה לקימה כך שהיה נותר לי זמן מועט ביותר בכדי לשחק, לדבר אליה ולהפעיל אותה. רוצה לציין שבמהלך היום תחת השגחה נתתי לה לישון על הבטן, רק שעל הבטן היא ישנה עמוק ולכן הייתי צריכה להעיר אותה כל 3 שעות לאכול. לאחרונה "נכנעתי לחלום" שביתי תישן על הגב למרות כל הסיכונים הכרוכים בכך (לפי הוראות משרד הבריאות) כיום אני משכיבה אותה ממש לא בלב שלם רק על הבטן, . כשהיא ישנה על הבטן היא מסוגלת לישון לילה שלם מבלי להתעורר. אך אז אם היא לא מתעוררת היא בעצם מפסידה ארוחה אחת או אפילו שתיים, כי בלילה אני לא רוצה להעיר אותה. כיום אני נותנת לא סימילאק 110-120 , 5 ארוחת ביום, אז יוצא לה לאכול כ-600 מ"ל ליום, האם זה אמור להספיק לה להתפתחות תקינה ?, אני כבר מתנצלת מראש שכתבתי הרבה אבל אנא בבקשה אבקש התייחסותכן מודה לכם מקרב לב עבור תשובתכן מיכל אהרון ן .... + הוספת תגובה

חשוב לדעת שתינוק יודע בדיוק כמה לאכול העובדה היא כשי בעבר האכלת אותה בליילה בבוקר הייתה עייפה ובטוח אכלה פחות ולכן לכי עם הצרכים הטבעיים שלה ,אם אוכלת 600 סמ"ק זה מספק לה על מנת להתפתח בצורה תקינה ,המדדים הם המשקל וגובה כלומר עקומות גדילה ,את תיראי שאם את לא לוחצת לא נלחצת יהיו תקופות שתוכל יותר בדרך כלל בגיל חצי שנה משקל לידה הוכפל ,התינוקת שלך כמעט הכפילה את עצמה ועדיין לא בת חצי שנה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים