תזונת ילד בן שנה וחצי - התייעצות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

31/03/2012 | 17:01 | מאת: מיכאל

היי, בני בן השנה וחצי אוכל 3 בקבוקי מטרנה (210 מ"ל) ביום. בבוקר, בצהריים ולפני השינה. במהלך היום הוא עושה לנו "צרות צרורות" עם אוכל מוצק: בקושי אוכל, לא מוכן בשום פנים ואופן להיפתח למזונות חדשים ועוד. לפעמים זה נראה כאילו אם לא "נזכיר" לו שצריך לאכול לא יהיה אכפת לו.. הוא אוכל בבוקר פרי ו/או גרבר (גם לעיתים לאחר מאמצים שלנו ו"מרדפים" ברחבי הבית) בצהריים כמעט כלום ובערב עגבניה/מלפפון ופרוסת לחם. יותר מזה שום דבר. פעם/פעמיים בשבוע הוא מסכים לאכול מנת בשר וזה רק אם הוא נמצא אצל סבתא שלו.. מה עושים? האם זה נורמלי? רופא ילדים שהיינו אצלו טען ש"זה בסדר ועד גיל חמש הכל יסתדר" - לי זה לא נראה הגיוני. מבחינת משקל הוא בסדר גמור, מאוד גבוה ומפותח. גם תיאבון ממש לא חסר לו כשזה מגיע לממתקים, עוגות וכד' אשמח אם תגידו לי (לפחות עקרונית) מה צריך לעשות? תודה רבה! מיכאל

קודם כל תורידו את הבקבוק של הצוהריים שנית תעשו סדר לאחר בקבוק תמ"ל חכו 4 שעות עד שיבקש אוכל לשים על השולחןארוחה לא הרבה פריטי מזון לדוגמא פסטה עם קציצה ,לא לרדוף אחריו ולחכות חצי שעה ואם לא אוכל לקפל הכל ושוב לחכות 4 שעות ולהציע אותה ארוחה ,כך תמשיכו אין לו שום בעייה עם אוכל העודה שמוכן לאכול ממתקים ולכן על תיתנו לו ממתקים אם אתה לא מסתדר פנה לדיאטנית מומחת לילדים שתעזור לך לעשות סדר עם האוכל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים