תינוקת בת חודש כל הזמן רעבה - תיקון

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/03/2012 | 11:06 | מאת: ניקיטה

שלום רב, בתי קיבלה סימילק מכשנולדה וסבלה מהקאות/פליטות רבות, אשר לא ברור אם הן כתוצאה מהסימילק או מהתדירות של הארוחות (כל שעה וחצי - שעתיים). מגיל 4 שבועות עד היום, בגיל 6 שבועות, היא מקבלת אנפמיל ואני מאכילה אותה כל שעתיים וחצי - שלוש. כשעה וחצי לאחר כל ארוחה היא רעבה ואני מתענה לראות אותה רעבה ולא לתת לה לאכול, אלא לאחר 3 שעות מהארוחה הקודמת. חשבתי שהיא תתרגל לפער של 3 שעות בין הארוחות, אך לא נראה שהתרגלה. כיצד ניתן לפתור את הבעייה הזו שלא תקיא ושלא תסבול מרעב זמן רב כל כך ? היא אוכלת בארוחה 70 מל. לפעמים 40 או 100, אך לרוב קרוב ל-70 וכל ארוחה מסתיימת כשהיא מפסיקה ולא רוצה יותר. תודה, ניקיטה

30/03/2012 | 13:23 | מאת: לילי

עד שהמומחים יענו, רציתי לשאול- האם את בטוחה שזה רעב? אצליהיה משהו דומה, וגם לווה בהרבה פליטות (טריות ולא אחרי עיכול) ופעמים גם הקאות. בסופו של דבר הורדתי מינון ושמרתי על שלוש שעות, לפעמים הייתי מנסה לתת מוצץ או אפילו מעט מים (למרות שלא ממליצים), וכשהיה גדול יותר הסמכתי עם קורנפלור- מה שעזר לתחושת השובע. אם את משוכנעת שזה רעב אני מציעה שכן תתני אוכל, אבל שווה לחשוב איזה אוכל. אני יודעת שהאינפאמיל גורם לכאבי בטן לפעמים ולענייני עיכול-אולי יכול להיות שהבכי שלה הוא לא רעב, אלא כאבים, והאוכל פשוט מרגיע אותה- וחוזר חלילה? אולי שווה לנסות להחליף אוכל ולהסמיך אותו מעט, ולראות מה קורה? מקוה שעזרתי ושבת שלום

30/03/2012 | 18:04 | מאת: ניקיטה

היא בוכה מאוד ומחפשת פיטמה וכשאני נותנת לה מוצץ, היא מוצצת אותו בטרוף עד שהיא מבינה שלא יוצא ממנו חלב ואז מתחילה שוב לבכות חזק. תודה רבה בכל אופן על התגובה.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים