בני בן החמישה שבועות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

27/03/2012 | 22:20 | מאת: מלי

שלום רב, בני בן חמישה שבועות. נולד במשקל 2.7 לאחר הריון שבו הייתי בדיאטה חריפה בגלל סוכרת הריונית(סיימתי את ההריון שמונה וחצי קילו פחות ממש התחלתי אותו אבל התחלתי בעודף משקל). בבית החולים לא הוריד במשקל בכלל אפילו האחיות שם נתנו לו יותר אוכל כי הילד פשוט היה ממש רעב. בגיל שלושה שבועות התחיל לאכול 90cc ואף לעיתים הגיע לכ-120cc. עלה במשקל יפה ואף מעבר לרצוי-בגיל חמישה שבועות שוקל 4.5 בגיל ארבעה שבועות שקל 4.3. מספר בעיות: 1. מגיל חמישה ימים לכאורה סובל מגזים,גל מאוד מוקדם לכל הדעות. הוא רוב הזמן לא נינוח ולא שקט ואף מתפתל בשנתו לא מעט ומשמיע קולות רבים. 2.הוא פולט לרוב בכמויות קטנות אבל שבוע שעבר הקיא שלוש פעמים בקבוקים שלמים.שאר הזמן פולט מאוד מעט, עושה הרבה גרעפסים, קקי רגיל וסובל מגזים בעיקר בערב. 3.הוא מספר פעמים פלט מהפה ומהאף. 4.הרבה פעמים בזמן האכלה הוא מתעוות וצועק בעיקר בהרמה לגרעפסים. 5.הוא אכל בפייה מספר אחת של מאמ והיה מחסל כמות של 90-120 בכחמש דקות. הועלה חשד על ידי הרופאים לריפלוקס ואמרו שבהתאם למצב יחליטו עלהחלפתמזון ותרופות. אני בינתיים מנסה להתמודד לבדי. 1. הגבהנו לו את המיטה. 2. העברתי אותו לפיות של 0 של אוונט ואז הוא אוכל במשך עשרים דקות. 3. עושים יותר עצירות בהאכלה. 4. מחזיקים על הידיים יותר זמן. 5.מגבילים מנות ל-90 בלבד. בינתיים,555 עוד לא הקיא שוב אבל אני לחוצה מאוד. הבעייה שלעיתים עקב הגבלת המזון אחריי הסיום של המנה הוא נרדם וקם אחריי עשר דקות צורח ומנסים להרגיעו ולא נרגע עד שאוכל עוד 20-30. לא יודעת מה לעשות. הילד רעב. נכון שהוא הקיא אבל מה לעשות להשאיר ילד צווח מרעב?? האם הוא השמין מדיי הוא שזה בגלל הסוכרת ההריונית שהוא אכל הרבה? בשבועיים האחרונים הוא התמתן אודה מאוד מאוד מאוד לעזרתכם. מלי

29/03/2012 | 00:53 | מאת: כוכבי בריגי'ט

את צרכה לעשות מה שהרופא המליץ לך (אם מאוד רעב וכבר לא מקיאה תשאלי אותו אם את יכולה לעלות ל100 סמ"ק לארוחה ) בקשר להשמנת ילד וסוכרת הריונית : בסה"כ אם תשמרי עליו ויואכל ארוחות מסודרות גם בעתיד אין שום סיבה שיפתח השמנה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים