סרוב לבקבוק ולכל דבר אחר- דחוף ביותר

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

25/03/2012 | 10:01 | מאת: יעל

שלום, בתי בת חמישה חודשים היום, כשהיתה בגיל 14 שבועות חזרתי לעבודה ושלחתי אותה למעון - בחודש שלפני ניסיתי להרגילה לבקבוק בכל יום אך ללא הצלחה- אפילו כשהרעבתי אותה במשך שעות (6-7 שעות!!) היא סירבה לקחת בקבוק ורצתה רק הנקה, חשבנו שכשתתחיל מעון לא תהיה לה ברירה והיא תתייאש אבל היא לא , היא מסרבת לבקבוק- ההנקה האחרונה שלה היא ב6 וחצי בבוקר , בפעם הבאה היא רואה אותי ב5 אחרי הצהריים, המטפלות במעון כולן מנסות להאכילה ללא הצלחה , מחוסר ברירה הן נותנות לה חלב עם כפית או משפריצות לה חלב לפה - היא צורחת בהאכלות ורגועה כשלא מנסים לתת לה אוכל, כדי לנסות להקל עליה את הרעב המטפלות התחילו לתת לה ירקות ופירות טחונים כבר בגיל 4 חודשים- היא באמת שבעה אחרי המנה וישנה טוב אבל כל האכלה שלה מלווה בצרחות של בתי, אני יודעת שבגיל הזה היא היתה אמורה לקבל רק טעימות אבל חשבנו שזה לטובתה כי בקבוק לא בא בחשבון, היום מצליחים לדחוף לה מנת פירות ומנת ירקות וכ50 מ""ל חלב בהשפרצות אבל הכל בכח ובבכי (אחרת היא פשוט צמה 10 שעות....) החלב שניתן לה הוא חלב שאוב שלי, ניסיתי גם סימילאק וזה לא הלך, ניסיתי להחליף כמה בקבוקים וגם זה לא הלך. מה שמדאיג מאוד זה שאנחנו מתקרבים לקיץ והיא יכולה פשוט להתייבש שוב ושוה כי היא לא שותה, ומה שעוד מדאיג שבגלל שהכל ניתן לה בכח (לטובתה) היא עלולה לפתח הפרעת אכילה. האם יש לכם פתרונות? תודה

קודם כל את יכולה לתת דייסה על בסיס חלב שאוב שלך בכפית ומכוון שאת נותנת כבר מרק ופירות תמשיכי ובהדרגה תחליפי את החלב שאוב שלך (כמובן מומלץ להמשיך ) בתמ"ל עם דייסה רק בדייסה וגם הנקה הם נוזלים ,תנסי לתת ארחי מרק מים בכוסית אם את לא מסתדרת תקבעי תור לדיאטנית ילדים שתעזור לך לעשות סדר

27/03/2012 | 10:22 | מאת: יעל

ניסיתי וגם זה לא מצליח (כבר לפני שכתבת לי)

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים