לא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

23/03/2012 | 22:19 | מאת: עדי

שלום רב. בתי בת 10 וחצי חודשים. ב שלושה חודשים האחרונים לא עלתה כלל במשקל. בביקור בגיל 7 וחצי חודשים בטיפת חלב (חשוב לציין שעד גיל זה ינקה באופן מלא) שקלה 7600 וכאמור היום 3 חודשים אחרי זהו עדיין משקלה. הילדה נמצאת איתי בבית, אוכלת ל 5 ארוחות ביום כששתיים מהן הנקה. מארוחות המוצקים אוכלת כמויות מכובדות: דייסת סולת בבוקר (אמנם על בסיס מים), בצהריים ארוחת המורכבת מבשר, תפו?א וירקות ואחר הצהריים ארוחת פירות עם טחינה ושיבולת שועל. מ 8 בערב עד 7 בבוקר ישנה ( לא אוכלת!). מה יכולה להיות הסיבה להיתקעות הזו על אותו משקל כבר 3 חודשים?

לדעתי לא מקבלת מספיק קלוריות ארוחה של דייסה לא יכולה להיות על בסיס מים בגיל הזה ולכן או שתיתני תמ"ל או שתיתני יוגורט עם אבוקדו וארוחת בשר עם תפו"א ומעט ירקות אם לא עוזר תתייעצי עם רופא ילדים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים