תפריט לבן שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

16/03/2012 | 16:26 | מאת: שני

שלום רב! בני היה השבוע בן שנה ורציתי לשאול לגבי התפריט בגיל זה. הוא עדיין אוכל את אותו האוכל והכמויות שאכל עד עכשיו. לא רוצה לאכול ירקות או פירות שאינם טחונים למעט בננה שאני נותנת לו חתיכות. התפריט שלו כדלקמן התעוררות 7:30- תמ?ל 180 סמ? ק 10:30- פירות טחונים 14:00 ירקות טחונים עם עוף או הודו ופסטה 17:00 מעדן גמדים ולפעמים קצת לחם 19:00 אבוקדו עם כפית או ביצה קשה עם אבוקדו 20:30 תמ?ל 180-210 האם התפריט מספק לגיל שנה? האם עליי לעלות את הכמויות של התמל או את מספר הארוחות? מה את מציעה לשנות או להוסיף? איך אני מכניסה לו לתפריט אצבע אוכל? הדבר היחיד שמוכן לאכול ביד זה עוגיית מטרנה ולחם. כל השאר רוצה טחון או מעוך במזלג. מה עליי לעשות תודה רבה על התשובה

20/03/2012 | 22:30 | מאת: כוכבי בריגי'ט

בקשר לכמות מספקת : אם הילד צומח לפי עקומות גדילה זה אומר שאת נותנת לו מספיק בקשר למרקמים ,תתחילי להפסיק בהדרגה את האוכל טחון ותני רק מהוך במזלג קציצה ,אורז ,פתיתים או פסטה חתוכה קטן ,בננה וכו בהתחלה יעשה בעיות ולאחר מכן יתחיל לאכול ,לא לפחד

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים