אכילה בכיסא אוכל וזריקת אוכל על הרצפה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/03/2012 | 10:09 | מאת: מיה

שלום, הבת שלי בת שנה וחודשיים, לאחרונה מגלה יותר ויותר עניין באכילה עצמאית עם האצבעות וכבר לא כ"כ רוצה שיאכילו אותה בכפית, למעט יוגורט ורסקי פירות. יש לי כמה שאלות: 1.. זריקת אוכל על הרצפה: בחלק מהמקרים היא עושה את זה כשכבר לא בא לה לאכול, אבל הרבה פעמים היא עושה זאת בתחילת הארוחה או במהלכה. חלק מכניסה לפה וחלק זורקת על הרצפה. אני אומרת לה בטון רגוע אך נחוש שאנחנו לא זורקים אוכל על הרצפה, והיא מבינה שאסור, אבל לפעמים עדיין ממשיכה. ואף ניסיתי לנקוט בשיטה שאני מוציאה אותה מהכיסא בכל פעם שהיא עושה זאת, אבל לא נראה שזה מפריע לה, ולא נראה שהיא מקשרת בין ההוצאה מהכיסא לבין זריקת האוכל. יש לכם המלצה כיצד לנהוג? 2. מאז האכילה העצמאית היא אוכלת פחות באופן משמעותי - אולי חצי ממה שהיתה אוכלת בעבר. בגדול, מדובר בילדה שבתקופת הרסקים היתה אוכלת טוב ומגוון, למעט בימי מחלה וסביב בקיעת שיניים: מאז שנכנסה לגן בספטמבר, היא ירדה משמעותית באחוזונים בגלל מחלות חורף ובקיעת שיניים. כיום היא בסביבות אחוזון 30 במשקל ובגובה. אני יודעת שצריך לתת לילד לשלוט בכמויות שהוא אוכל, אבל אני עדיין מוטרדת שהיא לא אוכלת מספיק. 3. עד כמה חשוב להקפיד על האכלה בכיסא אוכל או ליד השולחן? הרבה פעמים אני רואה שהיא משתפת יותר פעולה כשאני מגישה לה אוכל כשהיא על הרצפה ולא כבולה בכיסא (דרך אגב היא עדיין לא הולכת). האם זה הרגל רע? 4. שאלה אחרונה: היא שותה רק 120 מ"ל תמ"ל ביום (לפני השינה). וביתר היום: אוכל ומים. האם זה בסדר?

קודם כל בקשר לתמ"ל אוכלת לפי הצורך ועדיין יכולה גם בבוקר וגם בערב בקבוק תמ"ל בקשר לכמות אוכל ,אוכלת לפי הצורך ,אם ראיתי שיותר טוב כשי אווכלת כשי לא כבולה על כיסא ,תשימי אותה סביב שולחן קטן עם כיסא קטן וכל ארוחה לא יותר מחצי שעה (בקשר לארוחת צוהריים וערב ) ומה שאוכלת אוכלת ובין הארוחות לא יוןתר מרבע שעה יוגורט או מעדן וכו בקשר למשקל וגובה תשקלי אותה כל 3 חודשים ותיראי התפתחות שלה ,לפעמים במחלות הם יורדים במשקל ולאחר מכן מחזירים ,תייעצי עם הרופא ואם זה דורש התערבות תקבעי תור אצל דיאטנית ילדים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים