תינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

28/02/2012 | 00:03 | מאת: שרון א

שלום, ביתי בת 5 חודשים והתחלתי את שלב הטעימות לפני כחודש. יש לי מספר שאלות: האם מותר לתת לה תפו"א מבושל בגיל זה? מחיפוש באינטרנט ראיתי כל מיני דעות ואני קצת מבולבלת.. כך גם לגבי עגבניה (מבושלת או טריה?) הבנתי שיש ענין עם החומציות.. כמו כן, אני מכינה לה מרק עם קישוא סלרי ובצל ומגוונת עם בטטה, דלעת או גזר, אך הבנתי שאסור לתת ירק כתום כל יום כדי שלא יהיו כתומים מידי ולכן, אני לא יודעת איך לגוון באוכל (במיוחד אם אסור כל יום ירק כתום).. בנוסף, איזה עוד ירקות ניתן להוסיף למרק? נראה לי משעמם לאכול כל יום את אותם ירקות (למרות שבכוונתי להוסיף לזה עוף ואורז עם הזמן). תודה על העזרה, שרון.

קודם כל לא משעמם להם לאכול עם אותן ירקות שנית את יכולה להכניס כל יום ירק כתום (על מנת להיות כתום צריך לאכול כמויות גדולות ) בשל הטעימות את מנסה הכל מפנים של עגבניה עד טעימה של תפו"א מבושל עוד חודש תתחילי מרק כארוחה ותכניסי בטטה ודלעת וקישוא ועוף כמובן ותפו"א וגם תוכלי להתחיל ארוחת פירות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים