בת שנה ו-4 שאוכלת לאט ומעט

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

13/02/2012 | 19:47 | מאת: גיתית

שלום. ביתי בת שנה ו-4. מגיל אפס אכלה מעט מאוד בבקבוק. מוצקים אוהבת מאד אבל הכמויות שאוכלת הן ממש מעטות. שמתי לב שאם נותנים לה לקחת אוכל ביד אז יכולה לאכול יותר אבל לוקח זמן רב (למשל כריך מפרוסה לאורך כשעה), גם כתינוקת יכלה לאכול מעט מבקבוק ואחרי שעה שוב ולא עוזר כמה פער ניסינו לפתוח. אני מנסה להקנות הרגלי אכילה נכונים מול שולחן ואז יוצא שאוכלת 2-3 ביסים ורוצה לרדת ולא אוכלת יותר, בוקר או ערב. אח"כ משלימה בקבוק לפני שינה אבל ממש מעט (90 מ"ל).האם להניח לה. מבחינת עקומות היא באחוזנים נמוכים, אבל גדלה. ועוד שאלה- כן אוהבת מאד אצבעות גבינה צהובה ואני חוששת לתת כל ערב בגלל נטייה גנטית שלי לכולסטרול ובעצת רופאה לשמור מגיל צעיר. האם זה נכון? גם אם לא תאכל משהו אחר במקום? תודה

יש ילדים שאוכלים לעט אבל השאלה באיזו מידה מידה ולכן את צריכה לסדר את הזמנים כלומר נניח את קובעת שארוחת צוהריים וערב לא יותר מחצי שעה ואת מסדרת את הצלחת ואם הילדה קמה את משאירה לה את הצלחת ולאחר חצי שעה ובמידה רוצה לחזור לאכול את לא נותנת לה ואת תיראי שלעט לעט היא תתחיל לאכול בלי למשוך זמנים אבל את צריכה להיות עקבית מאוד לשים לב שאוכלת מסודר ושהפארים בין הארוחות מאפשרים לה להיות רעבה וכמובן לא לתת כלום בין הארוחות בקשר לגבינה צהובה את יכולה לתת לה 1-2 מקלות ליום

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים