פליטות אוכל מרובות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

04/02/2012 | 21:14 | מאת: ללוש

שלום בתי ילדה בשבוע ה32 תאומות שהיו בפגיה למשך חודש -שם לא קבלו טוב את חלב האם ולכן ניתנה הוראה לתת להם את הפורמולה אמפביל... הם העלו יפה במשקל וחזרו הביתה לפני כ3 שבועות -הגדןלה מבין השתים לא העלתה טוב במשקל 100 גרם במשך שבועיים כי היא פולטת הרבה-רוצה לאכול אבל פולטת -גם דרך האף -אנחנו מודדים את האוכל -עושים לפחות 2 הפסקות ואח"כ היא בסלקל למשך שעה ובכ"ז יש פליטות מרובות-מפחיד- האם יש לזה השפעה על ההתפתחות עתידית??השפעה נאורולוגית? שיכלית?? נאמר לבתי שזה " רפילוקס"-הבת השניה העלתה יפה במשקל גם לה פליטות אבל מעטות..מה עושים??

הטיפול הוא אנפמיל AR ,יתכן שאת נותנת נפחים גדולים תקטיני את הנפח ב20 סמ"ק גם אם את צריכה להאכיל אותה כל שעתיים בגלל הרפלוקס ,אם זה לא עוזר תתייעצי עם הרופא ילדים שלך אולי יש מקום לתת טיפול תרופתי (בגלל שלא עולה במשקל ) כל עוד שהאי עליה במשקל הוא זמני לא משפיע על ההתפתחות שכלית או קוגנטיבית אבל צריך לטפל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים