תפריט לגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/02/2012 | 14:36 | מאת: לירון

שלום רב, בני בן 6 וחצי חודשים. יש לו בעיה בעליה במשקל ( נולד 3.300 והיום שוקל 6.500 כלומר עדיין לו הכפיל משקל לידה). אני נותנת לו כרגע רק ירקות, והומלץ לי בשביל שיעלה במשקל לתת גם דיסות. אני רוצה לתת דיסה עם כפית לא בבקבוק, ולערבב עם חלב אם לא מים. אני לא יודעת איך נכון לעשות וכמה ארוחות ביום צריך לצאת בכזה גיל, בהנחה שאני מניקה אותו 5 פעמים ביום והוא קם בלילה פעם אחת לאכול. בנוסף אני גם רוצה לשלב פירות. אז בעצם מתי אני נותנת לו דייסה בבוקר או בערב? כרגע מנת ירקות אני נותנת לפני שנת צהריים. האם ארוחת פירות צריכה להיות בנפרד או שאפשר לשלב אותה עם הדייסה ( למשל להוסיף רסק תפוח לדיסה). חשבתי גם כרגע לחכות עםפירות ולתת דיסה וירקות, וכשיעלה במשקל בצורה מספקת להתחיל פירות. אשמח לשמוע דעתך ועצתך. תודה רבה מראש

קודם כל חסר 100 גרם על מנת שיכיל את עצמוכך שהמצב לא נורא בקשר לדייסות את לא יכולה לתת עלבסיס מים או שאת נותנת על בסיס חלב שאוב או שתיתני תמ"ל ותוסיפי דייסה התפריט יראה כך : בבוקר הנקה לאחר 3-4 שעות פירות (תוסיפי אבוקדו ) לאחר3-4 שעות מרק עם קצת ירקות ובשר ופחמימות כמו תפו"א או אורז לאחר 4 שעות דייסה על בסיס חלב אם שאוב או תמ"ל ובליילה הנקה או עוד הנקה לאחר מכן

03/02/2012 | 02:50 | מאת: לירון

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים