האם להעיר תינוק לאכול

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

26/01/2012 | 20:48 | מאת: איילה

שלום. בני בן 4 חודשים ו 10 יום משקל לידה 3600 והיום שוקל סביב 7500 . אוכל תמ"ל בין 180 ל 220 . יושן לילה רצוף בערך מ 6 בערב ולו כמעט סדר יום קבוע ( ז"א האכלות ושעות שינה ) אך לפעמים מבקש להיכנס לישון לשנת לילה לפני הזמן ב 5 בערב במקום 6 מה שגורם לפספוס ארוחה 4 .כלומר : אכל ארוחה שלישית ב 14:00 ואמור היה לאכול ב 6 אם לא היה נכנס לישון . בימים כאלה אני מרימה אותו משינה ב 21 כדי לאכיל ארוחה 4 אך יש טוענים שאסור להעיר תינוק בשביל האוכל אך אני חוששת מכך שיתעורר בלילה בשעות מאוחרות בכדי לאכול וכך יהרוס הרגל שינה תקין שקיים או שיוכל רק 3 פעמים מה עושים במקרה כזה והאם זה תקין שתינוק יוכל 3 פעמים ביממה? תודה

לדעתי אם היה הולך לישון מוקדם היה מתעורר לך באמצע הליילה ,מכוון שאת רוצה שישן בליילה,תעירי אותו לגמרי על מנת שיואכל ולא לתת בקבוק תמ"ל תוך כדי שינה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים