רגישות לחלב

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/01/2012 | 16:06 | מאת: סבתא מודאגת

נכדתי בת שנה ושמונה חודשים. זמן קצר אחרי שהפסיקה לינוק והחלה לקבל תמ"ל הופיעו אצלה שיעולים קשים מלווים בליחה רבה. בעצתי הוריה החליפו את התמ"ל החלבי לתמ"ל על בסיס סויה והשיעול נעלם למשך כל תקופת החורף ותחילת הקייץ. בעצת רופאת הילדים שטענה שאין קשר בין תמ"ל חלבי לשיעול מצד אחד וכי הסויה עשירה בהורמונים ולכן לא מומלצת, חזרו ההורים לתת לילדה תמ"ל חלבי. ושוב חזרו ונשנו תופעות השיעול הקשות כולל שני מקרים של דלקת ריאות בחודש האחרון. השאלה היא האם יש תחליף לתמ"ל על בסיס חלב שאינו מזיק? האם חלב שקדים או חלב אורז יכול להוות תחליף? האם אפשר לוותר על התמ"ל ללא תחליף כלל?

חלב שקדים או אורז לא מתאים כי הוא עני בחלבון ולכן לא מתאים בגיל הזה זקוקים כם לחלבון וגם לסידן ולכן עדיין צריכה לקבל חלב /תמ"ל ומוצרי חלב מכוון שאתם רואים שיפור עם תמ"ל צמחי תנו לה לעוד תקופה עד גיל שנתיים ויתכן שתוכלו לחזור לחלב ומוצריו בקשר לסוייה המחקרים לא חד משמעיים כך שכן אפשר לתת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים