בן 5 חודשים ממעט לאכול

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

12/01/2012 | 16:54 | מאת: אמא דואגת

בני בן ה- 5 חודשים ממעט לאכול, הוא אוכל 3-4 ארוחות הכוללות 600מ"ל בערך, הוא ישן לילה שלם ושקם בבוקר אינו דורש במידית אולכ רק לאחר שעה עירנות דורש אוכל אם אני מביאה לו לפ]ני שדרש אוכל 10-20 מ"ל וזהו. נראה כאילו מנגנון הרעב שלו מדוכא ואינו מרגיש רעב. בהתחלה היה אוכל כל חצי שעה מעט , הצלחנו איך שהוא חלהגיע לארוחות אבל עדיין ממעט לאכול, אוכל בבוקר, בצוהרים וערב לא תמיד ולפני השינה ארוחה בשעה 21 וקם למוחרת בסביבות שעה 6 שרק שעה וחצי לאחר שהתעורר דורש אוכל. ההזנה שלו הינה מטרנה כבר מגיל חודש וחצי, עם תוספת דיסה. ניסינו החלפת בקבוקים סוגי פטמות וכדומה לא עזר. מה ניתן לעשות ומה יכול ליהיות גורם לדיכוי מנגנון הרעב של התינוק.

12/01/2012 | 19:35 | מאת: אמא דואגת

יש לציין כי משקל הילד מיום ה- 25/12/11 היה 6280 כאשר לפני כם בתאריך 25/10/11 שקל 5250 זאת אמרת שעלה בחודשיים קילו, אבל עכשיו משדר לי כאילו לא עלה הרבה וחוסר תאבון שלו מדאיג.

קודם כל עלה במשקל תסתכלי על עקומות גדילה שלו ,האם הן תקינות ורציפות ,אם כן יתכן שהכמות שאוכל מספקת אותו ,עוד חודש תוכלי להתחיל ארוחות פירות ומרק אם עקומות גדילה לא תקינות ושובר אחוזונים של משקל וגובה כלפי מטה את תפני לרופא שלך שיעשה בירור תשקלי אותו כל שבועיים עוד סימן שעוזר הוא החיוניות ועירנות שלו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים