דייסה לפני שינה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/01/2012 | 19:55 | מאת: עדן

שלום רב, ביתי בת שנה וחודשיים, לאחרונה הפסקנו לתת לה דייסה על בסיס מטרנה ועברנו לדייסה על בסיס חלב. אחות טיפת חלב המליצה לנו להכין את הדייסה על בסיס של חצי מים חצי חלב, יש לי מספר שאלות: האם אפשר להכין דייסה ממים בלבד (מדובר על הדייסות שנמכרות לתינוקות) מה הטעם בבסיס חלב? האם אפשר למהול חלב עם מים? (זכור לי מיתוס לפיו שתיית מים אחרי חלב עושה כאב בטן..): ביתי מקבלת דייסה לפני שינה אחרי ארוחת ערב. שאלותיי נובעות מכך שביתי מתעוררת בלילה מספר פעמים, אין לנו מושג מה הסיבה לכך אך תהיתי מספר פעמים אולי הדייסה לא מיטיבה עם שנתה..

11/01/2012 | 11:31 | מאת: מיכצ'ו

המטרנה עולה עשרות מונים על חלב פרה מבחינת ערכים תזונתיים. אם את בלאו הכי נותנת בקבוק, מדוע לא ע"ב תמ"ל?

11/01/2012 | 12:32 | מאת: עדן

היי, מה שכתבת נכון אך אחות טיפת חלב אמרה לנו שהמטרנה אומנם מכילה ערכים תזונתיים רבים אך בגיל של בתנו היא כבר מקבלת ערכים אלו מהאוכל שהיא אוכלת ומכיוון שהמטרנה משמינה מאוד אפשר להוריד אותה..מכאן הגענו לעניין הדייסה (:

ראשית לאחר גיל שנה אתה יכול לתת חלב ולא חלב על בסיס מים (הילד זקוק לחבונים וסידן ) ולכן אתה יכול להוסיף דייסה אפשרות שנייה שתמשיך מטרנה עם דייסה היתרון בתמ"ל הוא שהפורמולות מועשרות במינרלים וויטמינים לעומת חלב שהוא דל במינרלים (לדוגמא אין ברזל בחלב ) מכוון שיש הרבה אנמיה בארץ ובעולם הומלץ להמשיך עם תמ"ל עד גיל 3 שנים

12/01/2012 | 11:14 | מאת: אמא

היא טובה לתינוקות שלא זקוקים להעשרה קלורית, לא משמינה, ומכילה את כל הויטמינים והמינרלים.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים