לא אוהבת לאכול מכפית

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

26/12/2011 | 15:20 | מאת: צופית

שלום, בתי המתוקה בת 8 חודשים,משקל תקין, באחוזון עליון. נראה כי אינה אוהבת לאכול מהכפית (אפילו שהתחלנו טעימות מגיל 4 חודשים) ביום היא שותה כ-4-5 בקבוקים ביום של תמ"ל (180-220 בכל ארוחה) לגבי פירות- לפעמים רוצה, לפעמים לא, אבל עדיין אוכלת כמויות קטנות , כ-40 מ"ל לארוחה ירקות/עוף/הודו- אוכלת מעט, נראה כי לא אוהבת אותם בכלל, לפעמים מסכימה לאכול בטטה, גזר או תירס. נראה כי יש לה העדפה למתוק. ניסיתי להכין כל מיני וראציות עם הירקות, אך זה לא הולך. האם זה בסדר בגיל הזה שרוב התזונה שלה מתבססת על תמ"ל? עד איזה גיל זה יכול להיות כך? מה ניתן לעשות על מנת שתאכל יותר מהכפית? תודה

26/12/2011 | 17:37 | מאת: צופית

האם כדאי לנסות להאכיל אותה פירות וירקות מבקבוק עד שתתרגל לטעפ ואז לחזור לכפית?

אם את רוצה שתוכל בכפית את צריכה להביא אותה לרעב כלומר את צריכה לעשות מרווחים בין הארוחות לדוגמא בבוקר בקבוק תמ"ל כמה שאוגלת אוכלת חכי 4 שעות תני פירות עם כפית ידידותית מפסטיק על תדחפי ,כמה שאוכלת אוכלת,אם אוכלת מעט את יכולה להלים עם אבוקדו או חתיחת בננה מרוסקת לחכות 3-4 שעות ארוחה בשרית (יתכן שצריכה את המרק מתוק )כמה שאוכלת אוכלת לחכות 4 שעות ולא לתת כלום לא חטיפים ולא עוגיות בקבוק תמ"ל ואם מתעוררת בליילה עוד בקבוק תמ"ל אם תעקבי לאחר הוראות ,אני מאמינה שתתחיל לאכול מכפית אבל לא ללחוץ אליה וגם לא לתת אוכל בכוח בקשר לשאלה שנייה בגיל הזה את לא צריכה לתת פירות או מרק בבקבוק

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים