בת 3 וחצי חודשים אוכלת מעט

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/12/2011 | 17:22 | מאת: לין

שלום רב, יש לי תינוקת בת 3 וחצי חודשים שעברה מהנקה מלאה למטרנה מזה כשבועיים. אני מניקה אותה רק פעם אחת כשהיא מתעוררת בלילה, שאר היום התינוקת ניזונה ממטרנה ולא מתנגדת לאכול מבקבוק אבל היא אוכלת מעט מאוד כבין 60 ל80 מ"ל בארוחה לפעמים לקראת הערב היא מסיימת 120 מ"ל. היא אוכלת באי שקט ונהיה לה כאבי בטן בשעת ההאכלה אני מניחה שלוקח קצת זמן למעי שלה להתרגל למטרנה אבל אני שוקלת לנסות לתת סימילק אולי יתאים לה יותר והיא תאכל יותר ויהיה לה יותר שקט בשעת ההאכלה. מה לדעתך המקצועית כדאי לי לעשות? להמתין... או לנסות באמת לעבור לסימילק? הצואה שלה לא מראה על רגישות מסוימת לחלב והיא ישנה ורגועה במהלך היום, מלבד שאני מאכילה אותה ולאחר מכן. אודה לקבלת תשובה, לין.

לא ראיון טוב להחיף תמ"ל מחברה לחברה את צריכה לבדוק קודם כל שהיא עולה במשקל לפי עקומה שלה בקשר לאי שקט ,להרבה תינוקות יש תקופה של גזים אבל נשמע שהבת שלך יחסית רגועה בכל זאת ולכן הייתי מציעה לא להחליף ואם האי שקט בלתי נסבל יש להתייעץ עם הרופא ילדים שלך

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים