דיסה ליונק בן 7.5 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/11/2011 | 17:54 | מאת: מיטל

בני בן 7.5 חודשים, ניזון מחלב אם ומוצקים - פירות וירקות עם קצת חמאת שקדים. הוא שוקל 9.5 ק"ג ונהנה מאוד לאכול פירות (ירקות קצת פחות). כאשר הוא בבית הוא כמובן יונק בבוקר, אחה"צ, לפני השינה ובמהלך הלילה עוד ארוחה. במהלך היום כשהוא בגן הוא שותה חלב שאוב ואוכל פירות וירקות. אבל מלאכת השאיבה היא תובענית מאוד, ואני מתקשה לשאוב מספיק חלב עבורו (500 סמ"ק בערך). אני מעוניינת להחליף את אחת הארוחות של חלב שאוב באופציה שאיננה תמ"ל. האם ניתן לתת דיסה במקום ארוחת חלב אחת? האם יש אפשרות להכין דיסה בבית ולא להשתמש בריסות אינסטנט? האם ניתן להחליף ארוחת חלב אחת בחלב שקדים (כפית שקדיה מהולה במים)? בנוסף, אני צמחונית ומעוניינת לתת גם לו תזונה ללא בשר. כיצד ניתן להבטיח שלא יסבול מחוסרים עקב כך?

בגלל שהועא עדיין קטן את צריכה לתת או חלב אם שאוב או להניק אותו או תמ"ל ,חלב אורז לא בא להחיף את המנת חלב כי הוא נטול ערך תזונתי את יכולה להכין דייסת אורז או פירה אבל על בסיס חלב תמ"ל ולא על בסיס מים בקשר לצמחונות חכי שיהיה בן שנה אם כבר וגם תצטרכי לעשות מעקב של בדיקות דם ולתת מספיקחלבון כמו טופו מוצרי חלב וטחינה ותמ"ל או חלב אם

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים